Партньори

  • Генерален партньор

    Генерален партньор

     

    VIVACOM е българската телекомуникационна компания – лидер в предоставянето на съвременни продукти и услуги в един от най-динамично развиващите се сектори в България. Портфолиото на оператора е най-богатото в бранша и отговаря на най-високите професионални стандарти. Към момента мобилните услуги на телекома са предпочетени от над 2 млн. потребители, а 3G-мрежата на компанията е официално призната за мрежата с най-добро покритие у нас. VIVACOM е най-големият интернет доставчик в България като покрива 100% от територията на страната и инвестира усилено в развитието на високоскоростен оптичен интернет.

     

    Като социално отговорна компания с водеща роля в бизнеса, VIVACOM участва активно в живота и развитието на обществото. В края на 2009 г. операторът учредява VIVACOM Fund: фонд, който обединява всички обществено значими проекти и каузи на организацията в пет основни сфери – образование, здравеопазване, култура, спорт и активно развиване на социална отговорност сред служителите на компанията. Стратегически фокус в дългосрочен аспект е образованието – защото иновативните решения идват с новото поколение лидери и защото младите хора са бъдещето на страната ни.

    За да съдейства за по-ефективната подготовка на учениците и студентите, както и тяхната бъдеща реализация, VIVACOM развива активна дарителска дейност в тази насока. Проектът обхваща учебни и социални заведения в цялата страна и цели тяхното подпомагане с технически средства – компютри, принтери и др. Освен основното и средното образование, VIVACOM Fund подкрепя и талантливи млади български студенти и си сътрудничи с най-големите висши учебни заведения в страната. От 2008 г. година компанията работи в тясно сътрудничество  четири от най-престижните университети: Технически университет – София, Русенски университет “Ангел Кънчев”, Шуменски университет “Епископ Константин Преславски” и Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий”. VIVACOM има и най-голямата стажантска програма. През изминалата година компанията инвестира близо 300 хиляди лева в развитието на млади хора, постъпили на стаж в структурите на телекома.

     

  • Генерален спонсор

    Генерален спонсор

     

    Българска банка за развитие (ББР) е държавна финансова институция, чиято основна цел е да подпомага дейността на малките и средни предприятия в България. Банката е създадена през 1999 г. като Насърчителна банка и вече 15 години съдейства на микро-, малкия и среден бизнес с осигуряване на достъпни и нисколихвени кредитни продукти. До момента банката и нейните дъщерни дружества са подкрепили пряко и индиректно – чрез търговските банки (с предоставяне на кредитни линии) повече от 16 500 компании у нас.

    Банката стимулира развитието на иновациите и конкурентоспособността на българските фирми и насърчава експорта, предприемачеството и производството. Специален фокус са стартиращите фирми, които от тази година ще бъдат подпомагани чрез нов Фонд за дялови инвестиции. Той ще е надежден партньор на предприемачи с добри идеи и жизнеспособни проекти, които искат да попълнят началния капитал, нужен им за да стартират своето начинание, а след като бизнесът им започне да се развива устойчиво, да изкупят дяловете на фонда.

    ББР е единствената българска банка, която има сключени споразумения с 14 от най-големите международни финансови институции. Ресурсът, привлечен от тях за подкрепа на малки и средни фирми, е в размер на близо 700 млн. лева.

    ББР е една от най-стабилните финансови институции и е в Топ 4 по кредитен рейтинг сред банките у нас.

    Като социално отговорна компания ББР стартира своя образователна програма, която ще даде възможност за кариерно развитие на студенти от различни университети в страната. Програмата ще спомогне за повишаването на практическите знания на българските студенти и ще ги запознае отблизо с начина на функциониране на кредитната институция.

     

     

  •  

    ВУФЗ - Висшето бизнес училище е първият специализиран частен университет в страната.

    Универистетът е акредитиран както от Националната агенция за оценка и акредитация, така и от Британската акредитационна комисия.

    Признанието от Англия е както на нивото на обучение, методика и подход, така и на инфраструктурата и обслужването на студентите от административното ръководство.

    Тясната връзка между бизнеса и универистета дава достъп на всички студенти до корпоративния свят и неговата култура още от първи курс, а в края на обучението си, кариерният център организира стаж и подпомага всеки студент в намирането на подходяща за нуждите и целите му работа.

     

     

  •  

    VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в сферата на софтуерни решения за виртуализация и cloud инфраструктури. Компанията помага на своите клиенти успешно да трансформират начина, по който изграждат, предоставят и използват ИТ ресурсите в Cloud среда. VMware е една от най-бързо растящите софтуерни компании с годишен приход от 5,21 млрд. долара за 2013 г., повече от 500 000 клиенти и 75 000 бизнес партньори. Компанията е базирана в Силициевата долина и разполага с офиси в целия свят. За повече информация посетете www.vmware.com

     

  • Българско Национално Радио
  • Списание МЕНИДЖЪР